Соопштенија

Основното јавно обвинителство Прилеп поведе постапка за лицето кое одземаше златен накит

Дваесет е седумгодишниот осомничен во изминатиот месец на седум жени со употреба на сила им одзеде златни обетки и друг накит. Пресретнувајќи ги на улица, со закани, влевање страв и употреба на сила на оштетените им го одземал златото што во моментот го имале кај себе.
Надлежниот обвинител против осомничениот поведе постапка за сторено продолжено кривично дело Разбојништво. Воедно на судијата на предходна постапка од Основниот суд Прилеп предложи против осомничениот да биде донесена мерка Притвор.
Предлогот согласно законските одредби беше прифатен од страна на судијата , па со Решение на осомниченото лице му е определен Притвор во времетраење од 30 дена.