Соопштенија

Основното јавно обвинителство Прилеп донесе Наредба за спроведување на истражна постапка против едно лице за продолжено кривично дело – Полов напад врз дете.

По поднесена кривична пријава од МВР ПС Прилеп, надлежниот јавен обвинител утврди постоење на основано сомнение, па започна истражна постапка против осомничениот. Имено, осомничениот во временскиот период од месец јуни до месец август 2014 година во повеќе наврати извршил полови дејствија спрема дете во неговиот дом.
Сметајќи дека се исполнети законските основи, надлежниот Јавен обвинител до Судија на претходна постапка при Основниот суд Прилеп поднесе и предлог за определување на мерка притвор.