Соопштенија

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ја заврши истрагата за седумтемина осомничени за настаните од Диво Насеље

Надлежниот јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ја заврши истражната постапка за седумте македонски државјани кои се теретат за сторени кривични дела „Терористичка организација” од чл. 394 – а и „Тероризам” од чл. 394 -б во врска со настаните од 9 и 10 мај годинава во кумановската населба Диво Насеље. До одбраната е доставено известување за законскиот рок во кој одбраната може да изврши увид во доказите.

Како што информиравме на 15 октомври минатата година, врз основа на прибавените докази и преземените дејствија од истрагата, Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ја прошири истражна постапка за уште седум македонски државјани на кои им беше одредена мерка – Притвор.