Соопштенија

Поведена постапка против 11 лица во Велес заради прекршување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Велес до Основен суд Велес денеска поднесе предлози за издавање казнен налог против 11 лица кои сториле кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Лицата го прекршиле полицискиот час и биле затекнати како без дозвола се движат на различни локации низ градот спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија.

Велешкото обвинителство предложи на обвинетите да им се изречат парични казни во висина од по 40 дневни глоби во износ од по 20 евра, односно вкупни казни од по 800 евра во денарска противвредност.