Соопштенија

Предлог за определување мерка притвор и за последното задржано лице од акцијата во т.н. предмет Фабрика за афери

Осомниченото лице е изведено пред судија на претходна постапка, каде надлежен обвинител од Основното јавно обвинителство – Скопје поднесе Предлог за определување на мерка Притвор.

Осомничениот се товари дека сторил три кривични дела и тоа – Изработување и набавување оружје и средства наменети за извршување на кривично дело од член 395, Фалсификување исправа од член 378  и Злоупотреба на лични податоци од член 149 од Кривичниот законик.