Соопштенија

Шестмина обвинети во Радовиш

Денеска Основното јавно обвинителство Радовиш поднесе Предлог за издавање казнен налог против 6  лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Обвинителството на судот предложи на  обвинетите да им изрече парична казна во висина од по 100 дневни глоби заради непостапување според Одлуката на Владата на Република Северна Македонија за придржување на забраната за движење, односно полицискиот час.