Соопштенија

Шестмина обвинети за прекршување на полицискиот час во Тетово

Основното јавно обвинителство Тетово, постапувајќи по поднесени кривични пријави, поднесе предлози за издавање казнени налози за шест лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Обвинетите не ја почитувале Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија и за време на полицискиот час на 5 мај се движеле на различни локации во градот.

Надлежниот обвинител на Основниот суд Тетово му предложи да изрече парични казни од по 100 дневни глоби за секој од обвинетите.