Притвор за осомничен за разбојничка кражба во Штип

Притвор за осомничен за разбојничка кражба во Штип

Основното јавно обвинителство Штип донесе Наредба за спроведување истражна постапка против едно лице за кое постои основано сомневање дека сторило кривично дело – Разбојничка кражба од член 238 став 1 од Кривичниот законик. На 6 февруари, осомничениот влегол во куќа на улицата „Гоце Делчев“, извршил пребарување и одзел лап топ компјутер вреден 50.000 денари. При … ПовеќеПритвор за осомничен за разбојничка кражба во Штип

Четворица обвинети за непочитување на полицискиот час во Штип

Основното јавно обвинителство Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против четири лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите делото го сториле непочитувајќи ја Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија и за … ПовеќеЧетворица обвинети за непочитување на полицискиот час во Штип

Казнени предлози против девет штипјани кои не го почитувале полицискиот час

Основното јавно обвинителство Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против девет лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинителството со нив достави предлог до Основниот суд Штип на обвинетите да им биде изречена парична казна од по 50 … ПовеќеКазнени предлози против девет штипјани кои не го почитувале полицискиот час

Штипското обвинителство обвини две лица кои не го почитувале полицискиот час

Oсновното јавно обвинителство Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против две лица кои во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. За стореното кривично дело обвинителството му предложи на судот на секој од  обвинетите да им … ПовеќеШтипското обвинителство обвини две лица кои не го почитувале полицискиот час

Предложени парични казни за три лица во Штип

Основното јавно обвинителство Штип до Основниот суд Штип достави предлози за издавање казнени налози против три лица за сторено кривично дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија, предвидено и казниво по член 206 став 1 од Кривичниот законик. Со предлогот, обвинителството побара судот обвинетите да ги оглеси за виновни и да им … ПовеќеПредложени парични казни за три лица во Штип

Тројца скопјани, две лица од Пробиштип и една штипјанка обвинети за непочитување на полицискиот час

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство-Штип, денеска до Основниот суд во Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против шест лица. На лицата им се става на товар дека не ги почитувале мерките за забрана за движење и во време на полициски час, две лица без дозвола се движеле низ Пробиштип, едно лице за … ПовеќеТројца скопјани, две лица од Пробиштип и една штипјанка обвинети за непочитување на полицискиот час

По 50 дневни глоби за четворица штипјани што не го почитувале полицискиот час

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство-Штип, денеска поднесе предлози за издавање казнени налози против четири лица. На лицата им се става на товар дека не ги почитувале мерките за забрана за движење и во време на полициски час, без дозвола се движеле на различни места во градот, при што сториле кривично дело Непостапување според … ПовеќеПо 50 дневни глоби за четворица штипјани што не го почитувале полицискиот час

Казнени предлози против шестмина штипјани кои не го почитувале полицискиот час

Oсновното јавно обвинителство Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против шест лица кои непочитувајќи ја Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија, сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите во одделни кривично правни … ПовеќеКазнени предлози против шестмина штипјани кои не го почитувале полицискиот час

Лице од Пробиштип и осуммина штипјани го прекршиле полицискиот час

Основното јавно обвинителство Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно девет лица кои го сториле кривично дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија според член 206 став 1 од Кривичниот законик. За стореното кривично дело обвинителството предложи на сите обвинети да им биде изречена парична казна во висина од по … ПовеќеЛице од Пробиштип и осуммина штипјани го прекршиле полицискиот час

Обвинителството во Штип обвини три лица кои не го почитувале полицискиот час

Oсновното јавно обвинителство Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против две лица кои во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. За стореното кривично дело обвинителството му предложи на судот на секој од  обвинетите да им … ПовеќеОбвинителството во Штип обвини три лица кои не го почитувале полицискиот час

Во Штип предложени парични казни за шест лица

Основното јавно обвинителство Штип достави до Основниот суд Штип предлози за издавање казнени налози за сторено кривично дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија, предвидено и казниво по член 206 став 1 од Кривичниот законик, со кои од судија поединец во Основниот суд Штип побара на шест лица да им изрече парични … ПовеќеВо Штип предложени парични казни за шест лица

Штипското обвинителство обвини 6 лица кои не го почитувале полицискиот час

Oсновното јавно обвинителство Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против шест лица кои во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите не го почитувале полицискиот час, односно донесените одлуки на Владата на Република Северна Македонија … ПовеќеШтипското обвинителство обвини 6 лица кои не го почитувале полицискиот час

Осуммина обвинети во Штип

Основното јавно обвинителство Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против осум лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 од Кривичниот законик. Седум обвинети не ги почитувале одлуките и мерките на Владата на Република Северна Македонија со кои се забранува движење на населението на … ПовеќеОсуммина обвинети во Штип

Штипското обвинителство поведе постапка за уште три лица кои не ги почитувале здравствените прописи

Обвинетите, членови на едно семејство од с. Лакавица, штипско,  не го почитувале полицискиот час, односно донесените одлуки на Владата на Република Северна Македонија за спречување на ширењето на заразната болест предизвикана од коронавирусот. Тие со возило се  движеле низ Штип во временски период кога во сила била забраната за движење на населението на територијата на … ПовеќеШтипското обвинителство поведе постапка за уште три лица кои не ги почитувале здравствените прописи

Штипското обвинителство поведе постапка за 16 лица кои не ги почитувале здравствените прописи

Обвинетите не го почитувале полицискиот час, односно донесените одлуки на Владата на Република Северна Македонија за спречување на ширењето на заразната болест предизвикана од коронавирусот. Тие пеш или со возила се движеле низ градот во временски период кога во сила била забраната за движење на населението на територијата на државата. Со овие дејствија сите обвинети … ПовеќеШтипското обвинителство поведе постапка за 16 лица кои не ги почитувале здравствените прописи

Во Штип предложени парични казни за шест лица

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози за сторено кривично дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија, предвидено и казниво по член 206 став 1 од Кривичниот законик, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на шест лица да им изрече парични казни во износ од по 50 … ПовеќеВо Штип предложени парични казни за шест лица

Штипското обвинителство обвини три лица кои не го почитувале полицискиот час

Oсновното јавно обвинителство Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против три  лица кои во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите не го почитувале полицискиот час, односно донесените одлуки на Владата на Република Северна Македонија за … ПовеќеШтипското обвинителство обвини три лица кои не го почитувале полицискиот час

Штипското обвинителство обвини 10 лица кои не го почитувале полицискиот час

Oсновното јавно обвинителство Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно десет  лица кои во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите не го почитувале полицискиот час, односно донесените одлуки на Владата на Република Северна … ПовеќеШтипското обвинителство обвини 10 лица кои не го почитувале полицискиот час

Штипјанец ја прекршил задолжителната изолација, побарана казна

Основното јавно обвинителство Штип поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 од Кривичниот законик. Обвинетиот на 24 март добил известување од вирусолошката лабораторија на ПЗУ Поликлиника Жан Митрев дека неговиот резултат од испитувањето на COVID-19 е позитивен, при … ПовеќеШтипјанец ја прекршил задолжителната изолација, побарана казна

Поведена постапка за четири лица од Штип

Основното jaвно обвинителство Штип поведе постапка и поднесе предлози за издавање казнени налози за четири лица кои не ги почитувале здравствените прописи и го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Сите обвинети во одделни кривично правни настани пеш се движеле низ … ПовеќеПоведена постапка за четири лица од Штип