Во Берово постапка против едно лице заради непочитување на полицискиот час

Во Берово постапка против едно лице заради непочитување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Берово денеска поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице, кое на 10 мај ја прекршило забраната за движење, со што сторило кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот, за време на забраната за движење, без да поседува … Повеќе

Обвинет 67-годишен делчевец кој го прекршил полицискиот час

Основното јавно обвинителство Берово до Основен суд Делчево поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице, пензионер на возраст над 67 години, заради прекршување на забраната за движење на 24 април 2020 година. Обвинетиот не постапил според прописите и наредбите со кои се определуваат мерки за сузбивање или спречување на COVID-19, односно Одлуката за … Повеќе

Парични казни за четворица во Берово

Основното јавно обвинителство Берово поднесе предлози за издавање казнен налог за четворица обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите не постапиле според прописите и наредбите со кои се определуваат мерки за сузбивање или спречување на заразната болест COVID – 19, … Повеќе

Во Берово тројца обвинети

На 19.04.2020 година за време на забраната за движење, обвинетите ги напуштиле своите домови во с.Будинарци и сите пеш се упатиле во дворот од куќата на нивен сожител, каде сите заедно со домаќините седеле и се дружеле по повод верскиот празник Велигден. Околу 19:00 часот меѓу нив настанало нарушување на јавниот ред и мир со … Повеќе

Беровското обвинителство обвини шест лица за непостапување според здравствените прописи

Денеска Основното јавно обвинителство Берово до Основен суд Берово поднесе три предлози за издавање казнен налог против вкупно шест лица за три одделни кривично правни настани за прекршување на забраната за движење на 10 и 11 април 2020 година. Обвинетите за време на епидемијата на опасната заразна болест COVID-19 не постапиле според прописите и наредбите со … Повеќе

Поведени постапки за непочитување на полицискиот час во Берово

Основното јавно обвинителство Берово денеска до Основниот суд Берово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите во три одделни настани, на 8 и 9 април, не ја почитувале Одлуката за забрана и … Повеќе

Парични казни за членови на едно семејство во Берово

Четворицата обвинети, членови на едно семејство, свесни за своето дало, за време на епидемијата на опасната заразна болест COVID-19 не постапиле според прописите и наредбите со кои се определуваат мерки за нејзиното сузбивање или спречување.  Тие се движеле со патничко моторно возило додека во сила бил полицискиот час, односно не ја почитувале одлуката за забрана … Повеќе

Побарана условна казна за непостапување по здравствените прописи во Берово

Против две лица Основното јавно обвинителство Берово поднесе Предлог за издавање казнен налог за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите, непочитувајќи ја Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија, на 5 април, за време … Повеќе

Парична казна за непочитување на полицискиот час во Берово

Основното јавно обвинителство Берово поднесе Предлог за определување казнен налог против еден обвинет за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот не постапил според прописите и наредбите со кои се определуваат мерки за сузбивање или спречување на заразната болест COVID – 19, … Повеќе

Поднесен предлог за издавање казнен налог за беровец

Основното јавно обвинителство Берово поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице кое го сторило кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик, со кој предложи на судот, на обвинетиот да му изрече парична казна во висина од 50 дневни глоби, секоја во … Повеќе