Побарана условна осуда со утврдена казна затвор до три месеци заради непостапување по здравствени прописи

Побарана условна осуда со утврдена казна затвор до три месеци заради непостапување по здравствени прописи

Дебарското обвинителство со Предлог за издавање казнен налог побара од надлежниот суд на едно лице на возраст од 19 години да му изрече условна осуда со утврдена казна затвор до три месеци, поради постоење на основано сомнение дека лицето го сторило кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 … ПовеќеПобарана условна осуда со утврдена казна затвор до три месеци заради непостапување по здравствени прописи

Парична казна за тројца од Дебар

Основното јавно обвинителство Дебар поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица  за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Двајца од обвинетите  не ја почитувале Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна Македонија. Тие … ПовеќеПарична казна за тројца од Дебар

Четворица обвинети за прекршување на полицискиот час во Дебар

Основното јавно обвинителство Дебар поднесе предлози за издавање казнени налози против четири лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. За сите обвинети, обвинителството со доставените предлози побара од Судот да им изрече парични казни во висина од по 10 до 100 дневни … ПовеќеЧетворица обвинети за прекршување на полицискиот час во Дебар

Двајца обвинети за непочитување на полицискиот час во Дебар

Во одделни кривично-правни настани, двајцата обвинети на 11 мај 2020 година, биле затекнати како се движат надвор од своите домови за време на полицискиот час, без да поседуваат дозвола за тоа. Со ова тие постапиле спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија и го сториле кривично … ПовеќеДвајца обвинети за непочитување на полицискиот час во Дебар

Петмина од Дебар со казнени налози

Основното јавно обвинителство – Дебар постапувајќи по примените кривични пријави, денеска до Основниот суд во Дебар достави предлози за издавање на казнен налог за пет полнолетни лица. Лицата се обвинети дека непочитувајќи ја забраната за движење сториле кривично дело Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија, предвидено и казниво по член 206 став 1 … ПовеќеПетмина од Дебар со казнени налози

Двајца жители на Дебар обвинети за непочитување на полицискиот час

Предлози за издавање казнени налози поднесе Основното јавно обвинителство Дебар за две лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Во одделни кривично-правни настани, обвинетите биле затекнати како се движат надвор од своите домови за време полицискиот час, без да поседуваат … ПовеќеДвајца жители на Дебар обвинети за непочитување на полицискиот час

Дебарското обвинителство побара парични казни за непочитување на здравствените прописи

Основното јавно обвинителство Дебар поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица кои не го почитувале полицискиот час. Обвинетите, спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија, во одделни кривично-правни настани, биле затекнати како без дозвола се движат надвор од нивните домови во часовите во кои … ПовеќеДебарското обвинителство побара парични казни за непочитување на здравствените прописи

Предложена казна за прекршување на полицискиот час во Дебар

Основното јавно обвинителство Дебар поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице  за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот на 30 март, непочитувајќи ја Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна Македонија, за … ПовеќеПредложена казна за прекршување на полицискиот час во Дебар

Парична казна од 1000 евра за непочитување на здравствените прописи во Дебар

Основното јавно обвинителство Дебар поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. На 29 март, обвинетиот 27-годишен жител на Дебар не се придржувал до прописите и наредбите со кои беа определени мерки за сузбивање … ПовеќеПарична казна од 1000 евра за непочитување на здравствените прописи во Дебар

Две лица од Дебар не постапиле согласно забраната за движење

Основното јавно обвинителство Дебар денеска поднесе Предлог за издавање казнени налози против две лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинителството му предложи на судот на секој од обвинетите да им изрече парична казна во висина од 10 до  … ПовеќеДве лица од Дебар не постапиле согласно забраната за движење

Казнен налог за три лица од Дебар

Основното јавно обвинителство – Дебар постапувајќи по три кривични пријави против три полнолнетни сторители до надлежниот суд во Дебар поднесе Предлог за издавање казнен налог против обвинетите. Во одделни кривично правни настани со своите дејствија обвинетите сториле кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206  став 1 од Кривичниот … ПовеќеКазнен налог за три лица од Дебар

Казнен налог за двајца сопственици на локали во Дебар

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство – Дебар постапувајќи по денес примената кривична пријава до Основниот суд во Дебар достави Предлог за издавање на казнен налог против две лица. На обвинетите им се става на товар дека сториле кривично дело– Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од … ПовеќеКазнен налог за двајца сопственици на локали во Дебар