Притвор за двајца за тешка кражба во Битола

Притвор за двајца за тешка кражба во Битола

Осомничените, на 14 октомври, како соизвршители отишле во продажен салон за бела техника во Битола, претходно договорени со намера противправно да присвојат туѓи подвижни предмети. Откако влегле во таванскиот простор, тие направиле отвор низ кој едниот од нив се спуштил во продажниот салон и одзел повеќе мобилни телефони и дигитални фотоапарати од разни марки во … ПовеќеПритвор за двајца за тешка кражба во Битола

Три лица во Гостивар осомничени за разбојништво врз камионџија

Основното јавно обвинителство Гостивар донесе Наредба за спроведување истражна постапка против три лица, осомничени дека како соизвршители сториле кривично дело – Разбојништво од член 237 став 4 во врска со став 1 и во врска со член 22 од Кривичниот законик. Осомничените, на 25 октомври, во близина на наплатна станица на автопатот Гостивар-Тетово, замолиле едно … ПовеќеТри лица во Гостивар осомничени за разбојништво врз камионџија

Кичевец осомничен за обид за силување

Основното јавно обвинителство Гостивар донесе Наредба за спроведување истражна постапка против едно лице од Кичево осомничено дека сторило кривично дело – Силување од член 186 став 1 во врска со член 19 (во обид) од Кривичниот законик. Осомничениот 22-годишник, на 22 октомври, со употреба на сила и закана дека непосредно ќе нападне врз животот и … ПовеќеКичевец осомничен за обид за силување

Годишен извештај за работата на јавните обвинителства во Република Македонија во 2016 година

Годишен извештај за работата на јавните обвинителства во Република Македонија во 2016 година – 1 дел Годишен извештај за работата на јавните обвинителства во Република Македонија во 2016 година – 2 дел