Годишна сметка на Основното јавно обвинителство Свети Николе за 2023 година

Поведена постапка за поткуп при избори и гласање

Основното јавно обвинителство Свети Николе поведе постапка против едно лице за кое постои сомневање дека сторило продолжено кривичното дело  – Поткуп при избори и гласање од член 162 став 3 во врска со став 1 во врска со член 45 од Кривичниот законик. Постапка се води и против четири лица кои го примиле поткупот. Осомничениот на 15 октомври 2021 … Повеќе

Казнени налози за три лица од Свети Николе

Еден од обвинетите, при прогласена епидемија на опасната заразна болест „COVID 19“, не постапил според Одлуката на 26-та седница на Владата на Република Северна Македонија, со која се воведува забрана на движење во временскиот период од 21.00 часот до 05.00 часот која стапи во сила  на 23.03.2020 година, а со цел спречување на ширење на … Повеќе

Парични казни за петмина светиниколчани

Основното јавно обвинителство – Свети Николе до надлежниот основен суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против пет лица кои во изминатиот период при прогласена епидемија на опасната заразна болест „COVID 19“, не постапиле по определените мерки за нејзино сузбивање или спречување. Во одделни кривично правни настани со своите дејствија сториле кривично дело „Непостапување според … Повеќе

Финансиски извештај за 2016 година на Основното јавно обвинителство – Свети Николе

Биланс на состојба 2016 година ОЈО Свети Николе Даночен биланс 2016 година ОЈО Свети Николе Посебни податоци 2016 ОЈО Свети Николе Приходи и расходи ОЈО Свети Николе Структура на приходи по дејности ОЈО Свети Николе