Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите во одделни кривично правни настани се движеле пеш или со возило за … ПовеќеПоведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

Во Штип предложени парични казни за четири лица

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од по 100 дневни глоби, секоја од нив во висина од по 20 евра во денарска противвредност. Побараната парична казна е заради сторено кривично дело – Непостапување … ПовеќеВо Штип предложени парични казни за четири лица

Информација за предмети во основните јавни обвинителства по член 205 или 206 од КЗ

Збирна информација за предмети во основните јавни обвинителства по член 205 или 206 од Кривичниот законик, како и по пријави за непочитување на мерки за спречување или сузбивање на опасна заразна болест – коронавирус COVID 19. Датум на ажурирање на податоците:  07.04.2020 година informaczija-azhurirana-do-07-04-2020      

Побарани парични казни за три лица во Делчево

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Делчево поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица за сторено кривично дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите не ги почитувале мерките и одлуките за забрана на движење на населението, па за време на полицискиот … ПовеќеПобарани парични казни за три лица во Делчево

Во Велес обвинети седум лица за непостапување според здравствени прописи

Велешкото обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози против седум лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите лица за време на викендот, додека е во сила Одлуката за забрана на движење на населението на територијата на Република … ПовеќеВо Велес обвинети седум лица за непостапување според здравствени прописи

Парична казна за седум лица од Куманово

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против седум лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите  за време на полицискиот час со возило или пеш се движеле низ градот и околината и со тоа не постапиле … ПовеќеПарична казна за седум лица од Куманово

Угостител и уште три лица се обвинети за непостапување според здравствените прописи

Основното јавно обвинителство Гостивар денеска поведе постапка и поднесе предлози за издавање казнени налози против четири лица кои го сториле кривиното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Еден од нив е обвинет бидејќи не ги почитувал донесените мерки за заштита од ширење и … ПовеќеУгостител и уште три лица се обвинети за непостапување според здравствените прописи

Парична казна за тројца штипјани

Штипското обвинителство денеска побара парични казни во висина од по 100 дневни глоби , секоја од нив со висина од по 20 евра во денарска противвредност за три лица кои го прекршиле полицискиот час. За обвинетите се поднесени предлози за издавање казнени налози, бидејќи за време на епидемија не постапиле според прописите и наредбите со … ПовеќеПарична казна за тројца штипјани

Поведена постапка за едно лице во Битола

Обвинетиот на 5 април, вo 19:50 часот, во Битола, за време на пандемија прогласена од страна на Генералниот секретар на Светската здравствена организација поради опасна заразна болест COVID-19 поради што и е утврдено постоење на вонредна состојба на територијата на Република Северна Македонија сметано од 18.03.2020 година, не постапил според прописите и наредбите со кои … ПовеќеПоведена постапка за едно лице во Битола

Обвиненија за четири лица во Делчево

Основното јавно обвинителство Делчево до Основниот суд Делчево поднесе  предлози за издавање казнени налози со кои опфати вкупно четири лица. Едно лице е обвинето за кривичното дело бидејќи не ги почитувал наредбите за спроведување задолжителна самоизолација. За време на периодот од 14 дена во кој не требало да го напушти престојувалиштето, обвинетиот не бил пронајден … ПовеќеОбвиненија за четири лица во Делчево

Обвинети се осум лица во Велес

Основното јавно обвинителство Велес поднесе предлози за издавање казнени налози против 8 лица, кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите во текот на викендот на 28 и 29.03.2020 година постапиле спротивно на Одлуката за забрана и посебен режин на … ПовеќеОбвинети се осум лица во Велес

Битолското обвинителство поведе постапки против седум лица заради прекршување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Битола поднесе Предлог за издавање казнен налог против шест лица кои го сториле кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите за одделни кривично правни настани, се товарат дека вечерта на 4 и 5 април, за време на полицискиот час, … ПовеќеБитолското обвинителство поведе постапки против седум лица заради прекршување на полицискиот час

Обвинето едно лице од Куманово за прекршување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Куманово денеска поднесе уште еден предлог за издавање казнен налог против едно лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик, со кој на судот му предложи да изрече парична казна во вкупен износ од 1.000 евра во денарска противвредност. … ПовеќеОбвинето едно лице од Куманово за прекршување на полицискиот час

Побаран притвор заради полов напад врз дете кое не наполнило 14 години

Основното јавно обвинителство Гостивар донесе Наредба за спроведување истражна постапка против едно лице, жител на гостиварско село, на возраст од 67 години за сторено кривично дело – Полов напад врз дете кое не наполнило 14 години од член 188 став 1 од Кривичниот законик. Во насока на непречено одвивање на постапката и обезбедување присуство на … ПовеќеПобаран притвор заради полов напад врз дете кое не наполнило 14 години

Во Гостивар обвинети четири лица за непостапување по здравствени прописи

Основното јавно обвинителство Гостивар денеска поднесе предлози за издавање казнени налози против четири лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување  според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик, со кои на судот му предложи на обвинетите да им изрече парични казни во висина од по 100 дневни … ПовеќеВо Гостивар обвинети четири лица за непостапување по здравствени прописи

Обвиненија за 11 лица во Делчево

Основното јавно обвинителство Делчево до Основниот суд Делчево достави  предлози за издавање казнени налози со кои опфати вкупно 11 лица. Седум лица се обвинети за сторено кривично дело – Непостапување по здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик и се товарат дека не постапиле согласно Одлуката на Владата … ПовеќеОбвиненија за 11 лица во Делчево

Битолското обвинителство денеска обвини две лица

Основното јавно обвинителство Битола поднесе предлог за издавање казнен налог против две лица за сторено кривично дело  – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите на 27 март за време на полицискиот час со возило се движеле низ градот и со тоа не постапиле според … ПовеќеБитолското обвинителство денеска обвини две лица

Побаран притвор за двајцата насилници од Штип

Основното јавно обвинителство во Штип денеска поднесе Предлог за определување притвор за две лица, жители на Штип на возраст од 23 и 26 години, за кои постои основано сомнение дека го сториле кривичното дело – Насилство од член 386 став 3 во врска со став 1 од Кривичниот законик. Осомничените во текот на јануари 2020 … ПовеќеПобаран притвор за двајцата насилници од Штип

Предложена казна за прекршување на полицискиот час во Дебар

Основното јавно обвинителство Дебар поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице  за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот на 30 март, непочитувајќи ја Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна Македонија, за … ПовеќеПредложена казна за прекршување на полицискиот час во Дебар

Обвинет штипјанец кој не се придржувал на здравствените мерки

Со Предлог за издавање казнен налог поднесен до Основниот суд Штип, Основното јавно обвинителство во Штип побара изрекување парична казна за едно лице кое го сторило кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот не ги почитувал мерките и препораките на надлежните институции … ПовеќеОбвинет штипјанец кој не се придржувал на здравствените мерки