Годишна сметка на Основното јавно обвинителство Делчево за 2022 година

ОЈО Делчево проверува наводи за изборен поткуп

Основното јавно обвинителство Делчево постапува по примено известување дека на 29.10.2021, во штаб на политичка партија во Македонска Каменица, кандитат за советник дал 1000 денари на лице со избирачко право за да гласа за определена политичка партија. Јавен обвинител даде насоки и се преземаат дејствија за прибирање докази и податоци.

Во Делчево 10 лица го прекршиле полицискиот час

Основното јавно обвинителство Делчево до Основниот суд Делчево поднесе  предлози за издавање казнени налози со кои опфати десетмина обвинети. Сите обвинети во одделни кривично правни настани не ги почитувале здравствените прописи за сузбивање на заразната болест предизвикана од COVID – 19. Тие пеш или со возила се движеле низ Делчево и околината за време на … ПовеќеВо Делчево 10 лица го прекршиле полицискиот час

Поведена постапка за осум лица во Делчево

Основното јавно обвинителство Делчево поднесе предлози за издавање казнени налози за осум лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите за време на викендот, додека во сила била забраната за движење на населението на територијата на Република Северна Македонија … ПовеќеПоведена постапка за осум лица во Делчево

Делчевското обвинителство побара парични казни за четири лица

Обвинетите не ги почитувале мерките и одлуките за забрана на движење на населението, па за време на полицискиот час во деновите во викендот без дозвола се движеле. Со тоа, тие во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот … ПовеќеДелчевското обвинителство побара парични казни за четири лица

Побарани парични казни за три лица во Делчево

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Делчево поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица за сторено кривично дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите не ги почитувале мерките и одлуките за забрана на движење на населението, па за време на полицискиот … ПовеќеПобарани парични казни за три лица во Делчево

Обвиненија за четири лица во Делчево

Основното јавно обвинителство Делчево до Основниот суд Делчево поднесе  предлози за издавање казнени налози со кои опфати вкупно четири лица. Едно лице е обвинето за кривичното дело бидејќи не ги почитувал наредбите за спроведување задолжителна самоизолација. За време на периодот од 14 дена во кој не требало да го напушти престојувалиштето, обвинетиот не бил пронајден … ПовеќеОбвиненија за четири лица во Делчево

Обвиненија за 11 лица во Делчево

Основното јавно обвинителство Делчево до Основниот суд Делчево достави  предлози за издавање казнени налози со кои опфати вкупно 11 лица. Седум лица се обвинети за сторено кривично дело – Непостапување по здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик и се товарат дека не постапиле согласно Одлуката на Владата … ПовеќеОбвиненија за 11 лица во Делчево