Парична казна за четворица од Куманово

Парична казна за четворица од Куманово

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против четири лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.  За стореното кривично дело, јавен обвинител на Основниот суд во Куманово му предложи да изрече парична казна за обвинетите во висина … ПовеќеПарична казна за четворица од Куманово

Парична казна за тројца кумановци

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Тројцата се движеле пеш или со возило во Куманово, за време додека во сила бил полицискиот час односно на сила биле … ПовеќеПарична казна за тројца кумановци

Во Куманово обвинети се тројца за непостапување според здравствените прописи

Основното јавно обвинителство Куманово побара парични казни во висина до 1000 евра во денарска потиввредност,  за три лица, жители на Куманово, кои во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите не ги почитувале донесените мерки и … ПовеќеВо Куманово обвинети се тројца за непостапување според здравствените прописи

Парична казна за тројца кумановци и четири лица жители на Кратово

​Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против седум лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Тројца од нив се движеле пеш или со возило во Куманово, за време додека во сила бил полицискиот час односно на … ПовеќеПарична казна за тројца кумановци и четири лица жители на Кратово

Кумановското обвинителство обвини десет лица за прекршување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Куманово побара парични казни во висина до 1000 евра во денарска потиввредност,  за девет лица, жители на Куманово и за едно лице, жител на Крива Паланка. Тие во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот … ПовеќеКумановското обвинителство обвини десет лица за прекршување на полицискиот час

Кумановското обвинителство поведе постапки против пет лица заради прекршување на полицискиот час

Обвинетите во одделни кривично правни настани, се товарат дека за време на полицискиот час, се движеле низ Куманово пеш или со возило. Со тие дејствија не ја почитувале Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна Македонија, донесена како мерка за сузбивање и спречување на заразната болест COVID-19. Јавен обвинител … ПовеќеКумановското обвинителство поведе постапки против пет лица заради прекршување на полицискиот час

Парична казна за три лица од Куманово

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Двајца од нив се движеле со патничко моторно возило, патувајќи од с. Липково кон с. Гошинце, кумановско, за време на полицискиот … ПовеќеПарична казна за три лица од Куманово

Парична казна за седум лица од Куманово

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против седум лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите  за време на полицискиот час со возило или пеш се движеле низ градот и околината и со тоа не постапиле … ПовеќеПарична казна за седум лица од Куманово

Обвинето едно лице од Куманово за прекршување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Куманово денеска поднесе уште еден предлог за издавање казнен налог против едно лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик, со кој на судот му предложи да изрече парична казна во вкупен износ од 1.000 евра во денарска противвредност. … ПовеќеОбвинето едно лице од Куманово за прекршување на полицискиот час

За тројца прекршители на полицискиот час во Куманово побарани казни

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите на 29 март не ја почитувале Одлуката за забрана и посебен режим на движење на населението во деновите од викендот, па … ПовеќеЗа тројца прекршители на полицискиот час во Куманово побарани казни

Предложени парични казни за пет лица од Куманово

Основното јавно обвинителство Куманово  поднесе предлози за издавање казнени налози против пет лица за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Првиот обвинет на 19 март пристигнал од Република Хрватска,  земја со среден ризик за ширење на заразната болест COVID-19. При влез … ПовеќеПредложени парични казни за пет лица од Куманово

За кумановец обвинителството предложи парична казна заради непочитување на самоизолација

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот на 18 март, допатувал од Србија-земја со средно ниво на ризик. Иако, на граничниот премин бил предупреден за здравствените прописи … ПовеќеЗа кумановец обвинителството предложи парична казна заради непочитување на самоизолација

Парична казна за две лица од Куманово

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе Предлог за издавање казнен налог против две лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите  на 25.03.2020 година за време на полицискиот час со возило се движеле низ градот и со тоа не постапиле според … ПовеќеПарична казна за две лица од Куманово

Казнени налози за три лица од Куманово

Основното јавно обвинителство – Куманово до Основниот суд во Куманово достави предлози за издавање на казнен налог за три лица што сториле кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите во одделни кривично правни настани не ги почитувале мерките за спречување или сузбивање … ПовеќеКазнени налози за три лица од Куманово

Уште едно лице во Куманово обвинето за непостапување според здравствените прописи

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе Предлог за издавање казнен налог за едно лице за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот на 15 март, при влез во државата на граничниот премин Ќафасан, потпишал писмена изјава дека ќе се стави во самоизолација во … ПовеќеУште едно лице во Куманово обвинето за непостапување според здравствените прописи

Изречена глоба за непочитување на здравствените прописи во Куманово

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе Предлог за издавање казнен налог за едно лице кое се товари дека сторило кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот на 16 март, при влез во државата на граничниот премин Деве Баир, потпишал писмена изјава дека ќе … ПовеќеИзречена глоба за непочитување на здравствените прописи во Куманово

Предадени во употреба новите простории на Основното јавно обвинителство Куманово

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески и Основниот јавен обвинител на Основното јавно обвинителство Куманово Теута Бедиу – Рамадани денескa ги пуштија во употреба новите простории на Основното јавно обвинителство Куманово, опремени со средства од фондовите на Европската унија.

Информации за настанот

Фотогалерија

Предадени во употреба новите простории на Основното јавно обвинителство Куманово

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески и Основниот јавен обвинител на Основното јавно обвинителство Куманово Теута Бедиу – Рамадани денескa ги пуштија во употреба новите простории на Основното јавно обвинителство Куманово, опремени со средства од фондовите на Европската унија. Од денеска кумановското обвинителство е сместено на третиот кат во зградата на Основниот суд … ПовеќеПредадени во употреба новите простории на Основното јавно обвинителство Куманово