Пет лица во Гостивар не го почитувале полицискиот час

Пет лица во Гостивар не го почитувале полицискиот час

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство-Гостивар, денеска поднесе предлози за издавање казнени налози против пет лица кои не ја почитувале забраната за движење во изминатото деноноќие. На лицата им се става на товар дека движејќи се на различни локации во градот сториле кривично дело Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член … ПовеќеПет лица во Гостивар не го почитувале полицискиот час

Жител на с.Враништа за време на полициски час се обидел да им избега на полициските службеници

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Струга до Основниот суд во Струга поднесе предлог за издавање на казнен налог против едно лице од с.Враништа. Лицето е обвинето дека сторило кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија предвидено и казниво по член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот не ја … ПовеќеЖител на с.Враништа за време на полициски час се обидел да им избега на полициските службеници

Двајца жители на с.Погорци не го почитувале полицискиот час

Надлежен обвинител од Основното јавно обвинителство – Струга до надлежниот Основен суд во Струга достави предлог за издавање на казнен налог против две лица. Обвинетите за време на првомајскиот празник не ја почитувале забраната за движење и заедно со други лица биле затекнати од страна на овластените полициски службеници како се движат низ с. Подгорци. … ПовеќеДвајца жители на с.Погорци не го почитувале полицискиот час

Две лица од Тетово во изминатото деноноќие не ја почитувале забраната за движење

По доставените кривични пријави против две лица, надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство-Тетово до Основниот суд-Тетово достави предлог за издавање казнени налози за двете лица. Лицата се обвинети дека сториле кривично дело Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија предвидено и казниво во чл. 206 став 1 од КЗ. Обвинителството му предложи на … ПовеќеДве лица од Тетово во изминатото деноноќие не ја почитувале забраната за движење

По 50 дневни глоби за четворица штипјани што не го почитувале полицискиот час

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство-Штип, денеска поднесе предлози за издавање казнени налози против четири лица. На лицата им се става на товар дека не ги почитувале мерките за забрана за движење и во време на полициски час, без дозвола се движеле на различни места во градот, при што сториле кривично дело Непостапување според … ПовеќеПо 50 дневни глоби за четворица штипјани што не го почитувале полицискиот час

По 100 дневни глоби за четворица гостиварци

Основното јавно обвинителство Гостивар до Основниот суд во Гостивар достави предлози за издавање на казнен налог против четири лица од Гостивар. Обвинетите се движеле пеш или со возила додека во сила била забраната за движење на населението на територијата на државата. Со прекршување на полицискиот час, обвинетите сториле кривично дело – Непостапување според здравствените прописи … ПовеќеПо 100 дневни глоби за четворица гостиварци

Постигнати спогодби со тројца ресенчани обвинети за измама

По сеопфатна истражна постапка против четири лица од Ресен осомничени дека како соизвршители сториле продолжено кривично дело „Измама“ од чл.247 ст.4 во врска со ст.1 од Кривичниот законик, надлежниот обвинител од Основното јавно обвинителство Битола до Основниот суд Битола достави предлог спогодби за тројца обвинети. Осомничените на почетокот оваа година, со лажно прикажување на факти … ПовеќеПостигнати спогодби со тројца ресенчани обвинети за измама

Казнени предлози против шестмина штипјани кои не го почитувале полицискиот час

Oсновното јавно обвинителство Штип поднесе предлози за издавање казнени налози против шест лица кои непочитувајќи ја Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија, сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите во одделни кривично правни … ПовеќеКазнени предлози против шестмина штипјани кои не го почитувале полицискиот час

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција доби опрема за дигитална форензика

Во рамките на Проектот ИПА 2017 Сузбивање на сериозен криминал во Западен Балкан, денеска Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција доби ИТ опрема за дигитална форензика во вредност од 27. 000 евра. Опремата се состои од софтвер и хардвер за компјутерско и мобилно вештачење на одземените ИТ уреди во кривично-правните настани … ПовеќеОсновното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција доби опрема за дигитална форензика

Казнен налог за охриѓанка за непочитување на самоизолација

Основното јавно обвинителство – Охрид, до надлежниот суд во Охрид, достави предлог за издавање казнен налог против едно лице за сторено кривично дело непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, предвидено и казниво во чл. 206 ст. 1 од Кривичен законик. Обвинетата на 18 март, допатувала од Швајцарија-земја со високо ниво на ризик. Иако, … ПовеќеКазнен налог за охриѓанка за непочитување на самоизолација

Казнени налози за прекршувања на забраната за движење во Радовиш

Основното јавно обвинителство Радовиш денеска поднесе Предлог за издавање казнен налог против четири лица.Обвинетите​ во три одвоени кривично правни настани постапиле спротивно на Одлуката на Владата на Република Северна Македонија за забрана и посебен режим на движење на населението од 21:00 до 5:00 часот и во време на забрана на движењето во вечерните часови помеѓу … ПовеќеКазнени налози за прекршувања на забраната за движење во Радовиш

Три лица од Радовиш со казнен налог за Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија

Во текот на денешниот ден Основното јавно обвинителство Радовиш поднесе Предлози за издавање казнен налог против три лица обвинети дека сториле кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Имено, двајца од обвинетите спротивно на Одлуката на Влада на Р.С.Македонија за забрана и посебен … ПовеќеТри лица од Радовиш со казнен налог за Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија

Казнен налог за три лица од Дебар

Основното јавно обвинителство – Дебар постапувајќи по три кривични пријави против три полнолнетни сторители до надлежниот суд во Дебар поднесе Предлог за издавање казнен налог против обвинетите. Во одделни кривично правни настани со своите дејствија обвинетите сториле кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206  став 1 од Кривичниот … ПовеќеКазнен налог за три лица од Дебар

Парични казни за петмина светиниколчани

Основното јавно обвинителство – Свети Николе до надлежниот основен суд поднесе Предлог за издавање казнен налог против пет лица кои во изминатиот период при прогласена епидемија на опасната заразна болест „COVID 19“, не постапиле по определените мерки за нејзино сузбивање или спречување. Во одделни кривично правни настани со своите дејствија сториле кривично дело „Непостапување според … ПовеќеПарични казни за петмина светиниколчани

Казнени налози за три лица од Куманово

Основното јавно обвинителство – Куманово до Основниот суд во Куманово достави предлози за издавање на казнен налог за три лица што сториле кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите во одделни кривично правни настани не ги почитувале мерките за спречување или сузбивање … ПовеќеКазнени налози за три лица од Куманово

Предлог за издавање на казнен налог во Охрид

Надлежен обвинител од Основното јавно обвинителство Охрид постапувајќи по поднесената кривична пријава денеска до Основниот суд во Охрид достави Предлог за издавање на казнен налог за македонска државјанка со живеалиште во Р.Швајцарија. Обвинетата сторила кривично дело „Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија“ предвидено и казниво по член 206 став 1 од Кривичниот законик. … ПовеќеПредлог за издавање на казнен налог во Охрид

Обвинети две лица од Ресен за непочитување на мерките за спречување и сузбивање на​ коронавирусот

Надлежен обвинител од Основното јавно обвинителство Ресен во текот на вчерашниот ден, постапувајќи по поднесените кривични пријави против две лица од страна на Министерството за внатрешни работи,  достави Предлози за издавање на казнен налог за двете лица. Обвинетите се товарат дека сториле кривично дело „Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија“ по член 206 … ПовеќеОбвинети две лица од Ресен за непочитување на мерките за спречување и сузбивање на​ коронавирусот

Казнен налог за едно лице од Кочани

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство – Кочани до Основниот суд во Кочани достави Предлог за издавање на казнен налог против едно лице кое сторило кривично дело– Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот на 17.03.2020 година по четиридневен престој во Шведска – земја … ПовеќеКазнен налог за едно лице од Кочани

Казнен налог за двајца сопственици на локали во Дебар

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство – Дебар постапувајќи по денес примената кривична пријава до Основниот суд во Дебар достави Предлог за издавање на казнен налог против две лица. На обвинетите им се става на товар дека сториле кривично дело– Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од … ПовеќеКазнен налог за двајца сопственици на локали во Дебар

Парична казна за две лица од Валандово за непостапување според прописите за време на пандемија

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство – Гевгелија денеска до Основниот суд – Гевгелија достави Предлог за издавање на казнен налог против две лица за сторено кривично дело Непостапување според прописите за време на пандемија предвидено и казниво по член 206 од Кривичниот законик. Во предлогот обвинителството бара лицата да се огласат за виновни … ПовеќеПарична казна за две лица од Валандово за непостапување според прописите за време на пандемија