Годишна сметка на Основното јавно обвинителство Ресен за 2022 година

Ресенското обвинителство обвини 12 лица за непостапување според здравствените прописи

Обвинетите на 22.05.2020 година, вo 23:50 часот, во с.Долна Бела Црква – Општина Ресен, за време на пандемија прогласена од страна на Генералниот директор на Светската здравствена организација поради опасна заразна болест COVID-19 поради што и е утврдено постоење на вонредна состојба на територијата на Република Северна Македонија сметано од 18.03.2020 година, не постапиле според … Повеќе

Ресенското обвинителство постапува против шест лица за непочитување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Ресен, постапувајќи по поднесени кривични пријави, поведе постапка против 6 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите  не постапиле според прописите и наредбите со кои се определуваат мерки за сузбивање или спречување на заразна болест, односно според … Повеќе

Обвинети две лица во Ресен

Основното јавно обвинителство Ресен поведе постапка против две лица за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. До Основниот суд Ресен поднесени се предлози за издавање казнени налози со кои за лицата се бараат парични казни во висина од 100 дневни глоби … Повеќе

Парични казни за тројца од Ресен

Основното јавно обвинителство Ресен поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица од Ресен за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите на 25.05.2020 година, во Ресен, за време на пандемија прогласена од страна на Светската здравствена организација поради опасна … Повеќе

Шестмина обвинети во Ресен заради непочитување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Ресен достави предлози за издавање казнени налози против шест лица заради непочитување на полицискиот час. Обвинетите не постапиле според прописите и наредбите со кои се определуваат мерки за сузбивање или спречување на заразна болест, односно според Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна Македонија. Тие биле … Повеќе

Во Ресен предложени парични казни за двајца непочитувачи на полицискиот час

Постапувајќи по поднесени кривични пријави, Основното јавно обвинителство Ресен поведе постапка против две лица за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. До Основниот суд Ресен поднесени се предлози за издавање казнени налози со кои за лицата се бараат парични казни во … Повеќе

Петмина обвинети во Ресен за непочитување на здравствените прописи

Против пет лица Основното јавно обвинителство Ресен поднесе предлози за издавање казнени налози до надлежен суд заради кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Во одвоени кривично-правни настани, за време на полицискиот час, обвинетите биле затекнати како се движат на различни локации во … Повеќе

Обвинето лице кое со велосипед се движело за време на полициски час во Ресен

Основното јавно обвинителство во Ресен поднесе Предлог за издавање казнен налог за едно лице кое на 29 март 2020 година, за време додека во сила била забраната за движење, со велосипед се движело низ градот. Со своите дејствија, обвинетиот го сторил кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, казниво по член … Повеќе

Побарана парична казна за непочитување на полицискиот час во Ресен

Основното јавно обвинителство Ресен денеска до Основниот суд Ресен поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетата не ја почитувала Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република … Повеќе

Три лица обвинети во Ресен

Обвинителството во  Ресен поднесе Предлог за издавање казнен налог против три лица од Ресен за сторено кривично дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите на 17.04.2020 година, вo 18:10 часот, во Ресен, за време на пандемија прогласена од страна на Светската здравствена организација поради … Повеќе

За четворица непочитувачи на полицискиот час во Ресен побарани казни

Основното јавно обвинителство Ресен поднесе Предлог за издавање казнен налог против четири лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите постапиле спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија и за време на … Повеќе

Побарани парични казни за непочитување на полицискиот час во Ресен

Основното јавно обвинителство Ресен денеска до Основниот суд Ресен поднесе предлози за издавање казнени налози против четири лица за кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите не ја почитувале Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Севeрна … Повеќе

Постапки за три непочитувања на полицискиот час во Ресен

Основното јавно обвинителство Ресен поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица заради кривично дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите не постапиле според прописите и наредбите со кои се определуваат мерки за сузбивање или спречување на заразна болест предизвикана од коронавирусот … Повеќе

Обвинети две лица од Ресен за непочитување на мерките за спречување и сузбивање на​ коронавирусот

Надлежен обвинител од Основното јавно обвинителство Ресен во текот на вчерашниот ден, постапувајќи по поднесените кривични пријави против две лица од страна на Министерството за внатрешни работи,  достави Предлози за издавање на казнен налог за двете лица. Обвинетите се товарат дека сториле кривично дело „Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија“ по член 206 … Повеќе

Годишна сметка на Основното јавно обвинителство Ресен за 2019 година

Годишна сметка на Основното јавно обвинителство Ресен за 2019 година – 01 дел Годишна сметка на Основното јавно обвинителство Ресен за 2019 година – 02 дел Годишна сметка на Основното јавно обвинителство Ресен за 2019 година – 03 дел