Јавното обвинителство на Република Северна Македонија потпишa Работен договор за соработка со Европското јавно обвинителство

Истрага за осум трговци со македонско културно наследство

По неколкумесечна предистражна постапка, надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција донесе Наредба за спроведување на истражна постапка против осум лица.