Основно јавно обвинителство Велес

                Адреса: ул.Осми септември бр.53, 1400 Велес

телефон: +389  043 227 042

телефон во архива: +389   043 233 622 лок.133

факс: +389  043 227 042

Основното јавно обвинителство Велес е основано во 1946 година. Функционира на подрачјето на Основниот суд во Велес како основно јавно обвинителство со проширена надлежност. За својата работа одговара пред ВЈО Скопје, како и пред Советот на јавните обвинители.

Годишна сметка на Основното јавно обвинителство Велес за 2018 година

Финансиски извештај за 2016 година на Основното јавно обвинителство Велес

 

2,989 total views, 1 views today