Основно јавно обвинителство Велес

Основно јавно обвинителство Велес

Основното јавно обвинителство Велес е основано во 1946 година. Функционира на подрачјето на Основниот суд во Велес како основно јавно обвинителство со проширена надлежност. За својата работа одговара пред ВЈО Скопје, како и пред Советот на јавните обвинители.

Цветанка Богоевска

Гордана Тодорова

Славица Темелковски

Силвија Ивановска

Анастасија Миланова

Аделина Станинова

Александра Станковска

Соопштенија од обвинителството

Контакт

Адреса: ул.Осми септември бр.53, 1400 Велес

телефон: +389  043 227 042

телефон во архива: +389   043 233 622 лок.133

факс: +389  043 227 042